Fiske i Gördalen

Gördalen är ett fiskeeldorado både sommar och vinter.

På Fulufjället gäller Dala Fjällfiskekortet, som berättigar Dig till fiske på upplåtna vatten uppe på fjället. Rösjöarna innehåller röding av alla storlekar och är perfekt både för sommar- och vinterfiske. Harrsjöarna innehåller både röding och öring, sommar- och vinterfiske går bra. Sommarfisket bedrivs mest med långdrag från båt som finns att hyra vid bägge sjösystemen, även bostad finns att hyra. Lättast tar Du Dig dit utmed Kungsleden från Gördalen eller leden från Njupeskärserveringen.

På vägen mellan Gördalen-Särna parkerar Du bilen där Rensjöbrunna och Fulubågan möts. Där kan Du dels sommarfiska i åarna efter öring eller ta stigen utmed Rensjöbrunna upp till Rensjöarna. Lilla och Stora Rensjön innehåller främst abborre, sik och gädda samt någon öring. Sommar- och vinterfisket i dessa sjöar kan ge god fångst.

Åker Du sen mot Gördalen kommer Du upp på Erik Knutsåsen. Därifrån går en stig från parkeringen ner till Öretjärn ca. 1 km. Den kan fullkomligt se ut att koka av öring när Du kommer ner en sen sommarkväll och öringen vakar. Öretjärn är enbart ett sommarfiskevatten, det är sankt runtikring, men det går att ta sig fram försiktigt.

Fortsätter Du mot Gördalen, kommer Du till Lillådalen där det finns en parkering. Både stig och vinter/skoterled utgår därifrån till Östra- Västra Lillingarna västerut eller leden söderut till Slättåstjärn. Slättåstjärn innehåller rikligt med röding, mest mindre men en och annan stor röding lurar i djupet. Det går även en sommarled söder om Lillådalen upp till Slättåstjärn.

Lillingarna främst den västra innehåller harr, sik, öring och gädda. I stort sett varje sommar tas det storharr på upp emot 1,5 kg. Både stugor och båtar kan hyras vid Rensjön och Lillingen.

I väster Lillingen rinner Görälven upp, i början som en liten bäck men ju längre ner mot Gördalen Du kommer blir den större. Görälven håller rikligt med öring av varierande storlek, men om Du kommer ner till byn och söder om den, kan ävebn någon harr slinka med. Dock är det inte vanligt.

Söder om byn vid Överänget ligger en rast/fiskeplats med parkering, gapskjul, eldpall och utedass. Där finns också den mycket fina handikappanpassade bryggan. Det finns givetvis ytterligare tjärnar, åar och bäckar som innehåller fisk- främst öring, att utforska. Fiske- i samtliga vatten  nedanför Fulufjellet fodras det att Du löser fiskekort på Särna- Idre fiskevårdsområde. Dessa säljs på de flesta platser i Särna- Idre imrådet och i byarna runtikring.

Skittfiske på Er